Populaire berichten

donderdag 7 november 2013

Cake

Afgelopen vrijdag heb ik samen met mijn broertje 4 cakejes gebakken. 

We hebben een gewone cake, een chocolade cake, een chocolade stipjes cake en een "restjes" cake gemaakt. De chocolade stipjes cake is simpelweg een cake met hagelslag er in. En de restjes cake is simpelweg een cake waar de restjes van al het beslag bij elkaar werd gegooid.




Wat wij hebben gebruikt:

- Cake vormpjes van de Action
- Cake beslag (elk naturel cake beslag kan hier voor worden gebruikt)
- Pure XL hagelslag (of "gewone" hagelslag) 
- Roomboter
- Eieren
- Cacao poeder 
- Slagroom
- Kristalsuiker
- M&m's met nootjes (of m&m's  zonder nootjes)

Voorbereidingen:

Als allereerst verwarm je de oven voor. Daarna maak je het beslag zoals het op de verpakking staat. Wij moesten er roomboter en eieren door heen mengen. Je maakt 3 schalen met beslag: een naturel beslag, een cacao beslag en een chocolade stipjes beslag. Bij het cacao beslag en het chocolade stipjes beslag geldt: voeg het cacao poeder en de hagelslag naar smaak toe. Wij hebben best veel cacao poeder en hagelslag gebruikt omdat wij van chocolade houden. Let wel op dat de hagelslag naar beneden zakt.

De cake maken:

Vul de cake vormpjes dot ongeveer 2/3 vol. Als je ze hebt gevuld, zet je ze in de oven. Ik heb na elk kwartier gekeken of ze al klaar waren. Dat deed ik door middel van een tandenstoker in het midden te prikken, en als hij vochtig is, dan is de cake nog niet klaar. Wanneer de cake in de oven zit, kun je alvast de slagroom maken. Voeg de kristalsuiker naar smaak toe, en klop de slagroom stijf. Naar ongeveer drie kwartier/ één uurtje was de cake bij mij klaar. 

Versieren:

Laat de cakejes eerst compleet afkoelen. Als ze compleet afgekoeld zijn, dan kun je ze in plakjes snijden en kun je eventueel slagroom er op doen en op de slagroom doe je dan weer de m&m's en/of hagelslag. Zo heb je een leuke en lekkere cake gemaakt.

Veel plezier en eet smakelijk!!!

Wat vinden jullie van de cakejes? Zet het bij de reactie's! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten